Holjebadet

I Olofström hittar du Holjebadet – din oas i vardagen. Här erbjuds allmänbad, motionssim, relaxsim och olika vattenpass.

Välkommen till Holjebadet!

 • Skärpta säkerhetsregler har medfört att vi tyvärr har fått ta bort våra klätterväggar.
  I Leklandet har det under en längre tid varit tekniska problem och leklandet är nu bortplockat.

 • Det finns ett beslut på att ett lekland kommer att byggas på Holjebadet. Arbete pågår med att undersöka när i tiden det kan bli aktuellt med ett nytt lekland. Mer information ges när vi vet mer. Vi tackar för förståelse att det kan ta tid.
  Verksamhetsansvarig Bianca Gustafsson, personalen på Holjebadet


Öppettider

Öppettiderna finner du under fliken öppettider.

Detta finns på Holjebadet

 • 25-meters bassäng med 6 banor (28 grader varmt vatten)
 • 16-meters bassäng med delvis höj-och sänkbar botten (34 grader varmt vatten)
 • 1 vattenrutschkana
 • IR-bastu
 • Jacuzzi
 • Ångbastu
 • Bastu
 • Fullt utrustat gym i fräscha lokaler
 • Cykelsal med 15 cyklar och plats för träning i grupp
 • Kiosk med glass- och godisförsäljning samt enklare fika
 • Rymliga omklädningsrum

Lokalerna är handikappanpassade med hissar mellan våningsplanen och det finns liftar i både omklädningsrum och i varmvattenbassängen.

Har du behov av ett separat omklädningsrum? Då är du välkommen till receptionen så visar vi dig var det finns. Det betyder att du under tiden du byter om och duschar, kan göra det ostört, men det är fler som nyttjar omkädningsrummet under dagen.

Trivselregler

Tveka aldrig att kontakta badets personal om du på något sätt behöver hjälp eller undrar över något. Vi ansvarar för att utrustning, vattenkvalité och lokaler håller högsta möjliga säkerhet.

Inträde

Inträde betalas av alla som vistas i utrymmena. Alla som vistas i simhallen ska vara klädda i badkläder eller lättare kläder om du är med som sällskap och någon annan badar med de som inte kan simma. Vi har en gräns på max 3 barn per simkunnig badande vuxen. Följer man inte våra regler kan man bli avvisad utan återbetalning.

Åldersgräns

Barn under 12 år får inte bada i någon bassäng utan att ansvarig vuxen badar tillsammans med barnen (oavsett simkunnighet). Du som vårdnadshavare eller medföljande vuxen har alltid skyldighet och ansvar för barnens säkerhet och ska hålla uppsikt över dem. Du ska även vara badklädd eller lättare klädd, detta så att du kan bada tillsammans med barnen om så skulle behövas.

Ta av dig skorna

Ta av dig skorna vid skogränsen och bär dem till skåpet om du önskar att låsa in dem. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhall, dusch- och omklädningsrum eller i gym- och träningslokaler.

Barnvagnar

Barnvagnar får inte tas med in i simhallen, men kan parkeras i vår entré utan att de blockerar nödutgångar eller brandskåp. Vi ansvarar ej för personliga saker.

Klädskåp

Ditt klädskåp låser du med ditt inpasseringsarmband som du får i receptionen. Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Alla skåp öppnas automatiskt varje kväll kl 20:30.

I omklädningsrummen sjöstjärnan samt delfinen behövs hänglås för att låsa skåpen.

Handdukar och väskor

Vi ser gärna att stora väskor låses in i klädskåpen. Tänk på att vi städar golven och att det blir väldigt blött, så häng upp dina saker som du har med dig till simhallen. Vid stora klockan, bubbelpoolen och rutschkanan finns krokar där du kan hänga upp handdukar.

Duscha alltid innan bad

Du ska duscha utan badkläder med tvål och schampo före bad.

Endast badkläder

Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (bikini, baddräkt, burkini eller badbyxa). Dina badkläder ska vara av polyester/lycra eller liknande material. Det är förbjudet att bada i underkläder och plagg av bomullstyg.

Rökning, alkohol och droger ej tillåtet

Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri.

Foto- och filmförbud

Generellt får inga mobiltelefoner eller kameror användas för bild- och filmupptagning i anläggningen. Mobiltelefoner, iPads, kameror och datorer hör inte hemma i vårt badhus. Rikta uppmärksamhet mot de badande istället.

Vid nödfall

I anläggningen finns alltid livräddningsutbildad personal som bevakar badet. Men du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet. Lämna aldrig barnen utan uppsikt någonstans i badanläggningen. Larmknappar tillkallar personal.

Rutschkana

Om ditt barn vill åka i rutschkanan rekommenderar vi att du provar själv först. Åk först när du ser grönt ljus.

Fika

Fika gärna, men plocka undan era saker så det finns plats för andra fikasugna. I simhallen och omklädningsrummen är det inte tillåtet att använda behållare av glas/keramik.

Badbyxa obligatorisk

Barn under 3 år och även de som har svårigheter att kontrollera sina behov ska bära blöjbadbyxor.

Abonnemang och klippkort

Alla abonnemang och klippkort hos oss är personliga och får ej lånas ut till någon annan. Registrera alltid dig så att vi får rätt statistik. Bad och träning sker på eget ansvar.

Vi bryr oss om dig, dina uppgifter och din integritet

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU.

Doping

Doping i samband med idrottsutövning är förbjudet! Med doping menas dels bruk av medel, dels användande av metoder som enligt Internationella Olympiska Kommittén (IOK), eller av Internationella specialidrottsförbundet därutöver, ansetts vara doping. Detta är §1 kap i RF:s Dopingregler. Holjebadet kommer stenhårt att motarbeta all form av doping. Vid köp av kort förbinder du dig automatiskt att följa anslagna regler mot doping.

Dopingfri lokal

Personer som vistas i våra lokaler är skyldiga att följa nedanstående föreskrifter:

 1. Den som vistas på Holjebadet får inte i något sammanhang använda eller inneha doping, överlåta eller sälja dopingmedel. Detta gäller även narkotikaklassade medel.
 2. Den som vistas/tränar på Holjebadet är skyldig att på anmodan genomgå dopingkontroll.
 3. Den som inte rättar sig efter punkt 1 och 2 har förverkat sin rätt att vistas och bedriva träning hos oss.
 4. Den som fått sin rätt förverkad enligt punkt 3 har inte någon rätt att få sina betalda avgifter tillbaka.

Personer som uppvisar positivt testresultat

 • Blir avstängda i två år, enligt punkt 3 i föregående lista, vid första gången.
 • Blir avstängda på livstid, enligt punkt 3 i föregående lista, vid upprepad gång.
 • Får betala det utförda testet (endast om detta gjorts på vår anmodan).
  Ovanstående föreskrifter och påföljder gäller på alla gym i Blekinge som är anslutna till "Samverkansgruppen mot doping"

Texten har vi fått låna av Holje Gym.

Verksamhetschef Holjebadet

Bianca Gustafsson

Publicerad: 3 september 2020

Uppdaterad: 29 september 2022