Parkering

I centrala Olofström finns det över 100 parkeringsplatser, som är både privatägda och kommunala.

Avgiftsfritt i Olofström

Alla parkeringsplatser som ägs av kommunen är det gratis att parkera på. Parkeringarna kontrolleras av parkeringsvakter, som delar ut parkeringsanmärkningar på felaktigt uppställda fordon. Även Polisen delar ut parkeringsanmärkningar när de genomför patrulleringar ute i samhällena.

Du får parkera högst 24 timmar i följd, förutom på platser där P-skiva gäller eller andra restriktioner är angivna.

På Strandplan finns parkeringsplats där man får stå en vecka. Den är anpassad för besökare till Halen och naturreservatet.

P-skiva

På vissa centrala parkeringsplatser tillämpas p-skiva. Dessa finns anvisade när man kör in på parkeringen. Där står även vilken tid man får parkera. P-skiva finns att hämta gratis i begränsat antal på kommunhuset.

Bråttom och ingen P-skiva i bilen? Ankomsttiden kan även skrivas på en lapp som läggs väl synlig på instrumentbrädan.

Städning

I Olofströms kommun städas de centrala parkeringarna och områdena 2–3 gånger per vecka. Ytterområden städas 1 gång per vecka.

Parkering för husbilar och husvagnar

Kommer du till Olofströms kommun med din husbil eller husvagn finns en enkel och avgiftsfri ställplats för husbilar och husvagnar på följande platser:

  • Vid Strandplan, Halen.
  • Vid Södersjöns parkering i Kyrkhult.

Betala och överklaga parkeringsanmärkning

Om du har fått en parkeringsanmärkning ska du betala den enligt anmärkningen. Det händer att parkeringsanmärkningar avlägsnas från bilar av olika anledningar. Då får man en påminnelse hem från Transportstyrelsen. Även dessa ska betalas inom angiven tid. Det gäller även om du anser att den är fel och vill överklaga den. Om du har framgång med din överklagan får du pengarna tillbaka.

Din överklagan ska du göra hos polisen som är de enda som har rätt att stryka en parkeringsanmärkning. Olofströms kommun utreder inte parkeringsanmärkningar som vårt bevakningsbolag delar ut. Alla uppgifter om överträdelsen lämnas till polisen. 

Kontakt

Medborgarcenter

Publicerad: 19 juni 2019

Uppdaterad: 19 maj 2022