Yrkesutbildningar

Yrkesutbildningar innebär att man läser yrkeskurser på gymnasial nivå. Lokalt i Olofström kan du läsa Vård- och omsorgsprogrammet - Undersköterska och Industriteknik grund.

Eftersom det alltid är din hemkommun som betalar utbildningsplatsen så måste din ansökan skickas via din hemkommun och godkännas av rektorn.

Vård- och omsorgsutbildning - Undersköterska

Utbildning till undersköterska ger dig kunskaper och färdigheter som skapar förutsättningar till att du blir anställningsbar. Du utvecklar kunskaper och färdigheter inom exempelvis vård och omsorg och medicin. Det kan också handla om människan utifrån sociala, specialpedagogiska, psykologiska, biologiska, åldrande, existentiella och kulturella aspekter.

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, diskussioner och praktiska moment. Fältstudier, studiebesök och arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen

Antal poäng och studietid kan variera beroende på tidigare kunskaper och erfarenheter och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav.

Industriteknik grund

Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för ett instegsjobb inom industrin. Du kan även studera vidare genom påbyggnadskurser för att öka förutsättningar till att du blir anställningsbar.

Du utvecklar kunskaper och färdigheter inom exempelvis industriell produktion, arbetsmiljöarbete, arbete med verktyg och industriell produktion. Det kan också handla om att utföra enklare arbetsuppgifter inom maskinell materialbearbetning och produktframställning.

Undervisningen bedrivs i samarbete med Industritekniska programmet på Nordenbergsskolan i Olofström. Utbildningen innehåller olika former av föreläsningar, diskussioner och praktiska moment. Fältstudier, studiebesök och arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen. Utbildningen är på 700 poäng och berättigar till CSN.

Ansök till utbildning

Du ansöker till yrkesutbildningarna genom att använda vår webbansökan.

Ansök till utbildning (webbansökan) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

SYV-administratör
Sandra Blomgren
Telfon: 0454-935 19
Enbart sms-kontakt: 0721-790067
E-post: sandra.blomgren@olofstrom.se

Telefontid - drop in:
Måndag, onsdag, torsdag: 09:00-12:00
Tisdag: 10:00-12:00
Fredag stängt!

Studie- och yrkesvägledare
Liselotte (Lotta) Magnusson
Telefon: 0454-935 16
E-post: liselotte.magnusson@olofstrom.se

Telefontid - drop in:
Måndag, onsdag, torsdag: 15:00-17:00
Tisdag: 10:00-12:00
Fredag stängt!

Boka telefonmöte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rektor
Annika Appelros
Telefon: 0454-930 90
E-post: annika.appelros@olofstrom.se

Expeditionen
Telefon: 0454-935 12
E-post: komvux@olofstrom.se

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: