Fotografering kommunala evenemang

Under året anordnar Olofströms kommun flera evenemang. Det vill vi självklart dokumentera genom foto. Såhär arbetar vi med dokumentering under kommunens evenemang.

Varför dokumenterar vi evenemangen?

Under de kommunala evenemangen kanOlofströms kommun ha fotografer som fotograferar det som händer och då även dig som besökare. För dig som besökare innebär det att dina personuppgifter, det vill säga du själv eller dina barn kan komma att synas på foton. Materialet kommer att arkiveras av Olofströms kommun och kan komma att visas i våra kanaler.

Syftet är att dokumentera evenemangen och att informera om dem under tiden de pågår. En bild kan komma att användas i Olofströms kommuns kommunikation under de kommande tre åren, från det att bilden är tagen.

Vi kommer behandla de bilder där det går att urskilja människor på, som personuppgifter. Vi anser att det är omöjligt för oss att samla in samtycken från var och en av er som besöker evenemanget.

Behandling av personuppgifter

Fotografer med synliga västar

Våra fotografer kommer att ha på sig västar med tydlig märkning så att du som besökare ska kunna förstå när det pågår fotografering eller videoupptagning. Du kan självklart meddela våra fotografer på plats att du inte önskar vara med på bild.

Publicerad: 1 juli 2024