Skräpplockardagarna

Var med och håll Olofströms kommun fri från nedskräpning!

Varje år deltar Olofströms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning – ”Vi håller rent” som nu bytt namn till ”Skräpplockardagarna”. Runt om i landet plockar förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej...

I Olofströms kommun brukar flera skolor och förskolor delta. Utöver denna insats jobbar många engagerade privatpersoner, kommunens parkavdelning, Olofströmshus med flera med att samla skräp och tömma papperskorgar året runt.

Alla kan vara med

Förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar som vill delta i kampanjen anmäler sig på Håll Sverige Rents hemsida. Skräpplockarinformation skickas direkt till alla deltagare som anmält sig.

Privatpersoner, övriga föreningar och företag kan också hjälpa till att samla skräp, men behöver inte anmäla sig och står själva för skräpplockarmaterial.

Var med i kampen mot skräpet ni också!

Pedagogiskt material för förskolor och skolor

Skräpplockardagarna är ett också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är både onödigt och fel.

Kontakt

Medborgarcenter

Publicerad: 8 mars 2021

Uppdaterad: 1 mars 2022