Starta och driva företag

Här har vi samlat information om vilka aktörer du kan vända dig till för att få råd inför starten, eller under resan att driva företag. Via vår Näringslivsavdelning erbjuder vi ditt företag en skräddarsydd och kostnadsfri service med tips och råd på vägen.

Starta företag

På verksamt.se finns tjänster och information för dig som vill starta eller driver företag. Till exempel byta bolagsform, ansöka eller ändra F-skatt, registrera företag eller förening, ändra företagets uppgifter. Här finns även bra checklistor för att starta företag.

verksamt.se Länk till annan webbplats.

Checklistor för att starta företag Länk till annan webbplats.

Rådgivning

I Olofström finns Nyföretagarcentrum för dig i uppstarten av ditt företag. De erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning.

Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

En väg in

Behöver du öka din produktion, se över miljötillstånd eller ha en ökad vattentillgång eller få hjälp med något annat? Behöver du utöka din yta eller bygga om för en ny verksamhet? Då kan du kontakta oss på Näringslivsavdelningen så hjälper vi dig med kontakter inom kommun, miljöförbund med mera.

naringsliv@olofstrom.se

Finansiering

Finansiering är ofta en viktig fråga vid uppstarten av ett företag. Kontakta din bank eller Almi för råd kring finansieringen.

Almi.se Länk till annan webbplats.

Tillstånd

Beroende på vilken typ av företag som du kommer att driva kan du behöva söka tillstånd eller anmäla din verksamhet till kommunen eller till annan myndighet.

Tillstånd, regler och tillsyn

Läs mer

Serveringstillstånd

Livsmedel

Avfall och återvinning

Brandskydd, sotning

Bygglov

Miljöfarlig verksamhet

Parkeringstillstånd

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Näringslivschef

Håkan Andersson

Näringslivsutvecklare

Kristina Severin Rajala

Publicerad: 31 oktober 2019

Uppdaterad: 8 augusti 2023