Jakt och fiske

För den jakt- och fiskeintresserade har Olofström mycket att erbjuda. Här ges möjlighet till jakt av både älg, kronhjort och vildsvin. Olofström anses dessutom vara ett fiskeparadis, med Mörrumsån och sina många sjöar.

Fiske i Olofströms kommun

Den fiskeintresserade erbjuds goda möjligheter till fiskeupplevelser i Olofström. Mörrumsån anses vara en av världens bästa platser för fiske och hit strömmar årligen ett stort antal turister för att fiska lax- och havsöring. Men det finns även över 200 sjöar att utforska i Olofström. Här finner du med andra ord många och varierande fiskevatten.

Det finns gott om iordningställda grillplatser, vindskydd och toaletter som möjliggör en bekvämare vistelse i naturen.

Mer information om fiske i Olofströms kommun hittar du hos Visit Blekinge.

Jakt och Fiske, Visit Blekinge Länk till annan webbplats.

Jakt i Olofströms kommun

Olofströms kommun har upplåtit jakten på kommunens marker till Olofströms Jakt & Viltvård. Upplåtelsen innebär ett ömsesidigt samarbete där jägare ges möjlighet att jaga på kommunens mark och i utbyte ansvarar för skyddsjakten och viltvården.

Jaktperioden

Jaktperioden under året är normalt augusti–februari med undantag för skyddsjakt som kan genomföras under hela året. I Halens naturreservat är vardagar och första lördagen i månaden tillåtna dagar att jaga under jaktperioden med undantag för bockjakten i augusti och älgjakten i oktober då jakt är tillåtet under hela veckor. Vid alla jakter finns Jaktledare och eftersöksekipage från organisationen.

Mer information om jakten och aktuella jakttider hittar du hos Olofströms Jakt och viltvård.

Olofströms Jakt och viltvård Länk till annan webbplats.

Jourhavande jägare

Jaktorganisationen ställer också upp med jourhavande jägare som kan nås dygnet runt på telefon 070-379 93 73 (ej sms). Byte sker varje vecka mellan jägare som har Polismyndighetens tillstånd att avlossa skott inom detaljplanerade områden i Olofströms Kommun.

Kontakt

Medborgarcenter

Publicerad: 9 mars 2021

Uppdaterad: 22 december 2023