Räddningstjänst

När en olycka inträffar är det räddningstjänsten som rycker ut. Räddningstjänsten arbetar med att skydda och rädda liv, egendom och miljö i samband med olyckor och bränder samt att förebygga olyckor.

Genom tillsyn, information och utbildning kan olyckor förebyggas. På så sätt skapas en säker och trygg kommun för dig som bor, arbetar eller vistas här.

Räddningstjänsten Västra Blekinge

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund med tre medlemskommuner: Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. Förbundet har funnits i denna form sedan 2002 då Olofströms kommun anslöt sig till förbundet. Samarbetet med Sölvesborgs kommun inleddes några år tidigare.

Brandstationer finns i Karlshamn, Svängsta, Sölvesborg, Mjällby, Olofström och Kyrkhult. I Karlshamn finns en heltids- och en deltidsstyrka placerad. Här finns även majoriteten av övrig heltidspersonal placerad. De övriga stationerna i förbundet är deltidsstationer förutom Kyrkhult som är ett brandvärn.

Kontakt

Räddningstjänsten Västra Blekinge

Relaterad information

Mer information om aktuella händelser och hur du kan vara förberedd inför olyckor och kriser hittar du på Räddningstjänsten Västra Blekinges webbplats raddning.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 22 juni 2020

Uppdaterad: 22 juli 2022