Hundträningsområden

I Halens naturreservat och vid Edvins väg ovanför Maxiberget finns särskilt markerade områden där hundar får vara utan koppel vid organiserad hundträning.

Områdena kan användas av hundklubbar, föreningar och grupper som vill träna med sina hundar. Inom hundträningsområdena får hunden vara lös i samband med träning under förutsättning att de hålls under sådan uppsikt så att de inte springer utanför områdena. De får inte heller jaga eventuella vilda djur inom områdena.

På vissa ställen passerar vandrings-, cykel- och ridleder intill träningsområdena. Tänk därför på att visa hänsyn till andra besökare i reservatet. Under vissa perioder förekommer jakt och då är träningsområdena stängda för hundträning. Parkering är endast tillåten på de anvisade parkeringsplatserna enligt kartan och dessa ligger utanför vägbommarna. 

Boka hundträningsområde, e-tjänst

Här kan du boka hundträningsområde genom att klicka på önskat område i kartan. Efter du valt område tar det cirka 10 sekunder innan du kommer till bokningssidan. Det går bra att boka flera områden genom att återvända till kartan.

Boende med hund går att boka på Halens camping.

Bokar du via mobiltelefon ska du inte använda kartan utan istället klicka här. Länk till annan webbplats.

Karta med hundträningsområden i Olofströms kommun. Rödhult Djurvilan Sjötorpsvägen Olsanäset Edvinsväg

Kontakt

Medborgarcenter

Publicerad: 26 augusti 2020

Uppdaterad: 1 mars 2023