Vandringsleder och strövområden

Runt om i kommunen finns många stigar och markerade vandringsleder som är trevliga att promenera på.

Blekingeleden

Blekingeleden med sina 27 mil börjar i väster i Sölvesborg och går genom bokskogar österut genom länet till slutmålet Bröms vid Brömsebäcks mynning. Sträckan genom Olofströms kommun är cirka 4 mil och har två etappmål vid Halens camping och Tulseboda Brunnspark i Kyrkhult.

Det finns också rast- och lägerplatser vid:

  • Tvätthallarna
  • Bergatorpet
  • Myllevik
  • Slagesnässjön
  • Bredasjön

Observera att Blekingeleden från och med 2019 har fått nya kartor och en helt ny guidebok. I Olofström kan du köpa dessa i kommunhusets reception eller i receptionen på Halens camping.

Läs mer om våra leder hos Visit Blekinge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halens och Pieboda naturreservat

Upplev naturen och friluftslivet i Halens och Piebodas naturreservat! Här hittar du vandringsleder, ridleder, cykelleder, kanotled och vackra rast- och lägerplatser som ger möjlighet till övernattning, picknick och grillning. Alla leder bjuder på fina naturupplevelser i lummiga lövskogar, genom öppna hagmarker och längs dramatiska strandkanter. I Halens naturreservat finns också en vandringsled, Blåsegylet runt, som är särskilt tillgänglighetsanpassad.

Du startar din tur vid någon av de namngivna entréplatserna där de finns parkering och informationstavlor. Huvudentrén är Halens Camping i Olofström där det också finns kanotcentral, servering och badplats.

Halens Camping är även etappmål för Blekinge- och Skåneleden. I både Halens och Pieboda naturreservat finns många kulturlämningar med intressant historia, exempelvis varggropen längs Vargarundan eller Gullbergs källare längs Olsarundan. I Halens naturreservat finns dessutom hundträningsområden där hundar får vara utan koppel i samband med organiserad hundträning.

Läs mer om Halen hos Länsstyrelsen Blekinge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Skåneledens kust till kustled går från och med våren 2019 till Olofström. Den startar tillsammans med Blekingeleden från Halens camping och går söderut mot Boafall där man kan välja att vandra österut till Sölvesborg eller västerut mot Ängelholm och Båstad.

Översiktskarta, Halen Pdf, 1.6 MB. (Pdf, 1.6 MB)
Friluftskarta, Halen Pdf, 4.2 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 4.2 MB)

Kontakt

Medborgarcenter
Telefon: 0454-930 00
E-post: medborgarcenter@olofstrom.se

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: