Vuxenutbildning

Inom den kommunala vuxenutbildningen i Olofström (Komvux) kan du komplettera tidigare studier med kurser på grundläggande och gymnasial nivå, eller söka till en yrkesutbildning. Här finns också utbildning i svenska för invandrare (SFI).

Information till nya och gamla elever

Här hittar du två presentationsfilmer som riktar sig till dig som ska studera på Komvux.

Välkommen till studier på Komvux och Yrkeshögskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Syv-administrationen informerar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbansökan

Vill du läsa på grundläggande nivå, gymnasial nivå eller SFI? Då kan du ansöka till våra kurser och utbildningar digitalt i vår webbansökan. Utbudet varierar något från termin till termin. Webbansökan är öppen två gånger per år. Du gör din ansökan inför varje terminstart. Start- och slutdatum finns angivet på ansökningswebben.

Om du gör en sen anmälan eller söker kurser och utbildningar som ligger utanför det ordinarie utbudet så använder du en pappersansökan eller gör din ansökan direkt via SYV-administrationen. Om du gör en sen anmälan så antas du i mån av plats och vid många sökande så kan det handla om köplacering.

Kontakta oss om du behöver hjälp med din ansökan.

Ansök till våra kurser och utbildningar (webbansökan) Länk till annan webbplats.

Ansökan för kurser som inte finns i webbansökan Pdf, 147.6 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 147.6 kB)

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning motsvarar grundskolans årskurs 1–9. Innehållet i undervisningen är anpassad till vuxna och riktar sig till dig som inte har slutfört grundskolan.

Grundläggande vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar gymnasieskolans utbildning och riktar sig till dig som är över 20 år och som inte har slutfört någon form av gymnasieutbildning. Om du är i behov av grundläggande behörighet till universitet eller högskola erbjuder vi möjligheter att komplettera befintligt betyg eller göra nytt.

Samverkan sker ibland med andra aktörer förutom Vuxenutbildningen det kan vara antingen ungdomsgymnasiet, NTI och/eller Hermods. Beslut och undantag (ålderskrav) tas i samråd med skolans rektor.

Gymnasial vuxenutbildning

Yrkesutbildningar på gymnasial nivå (Yrk-Vux)

Lokalt: Vård- och omsorgsutbildning - Undersköterska

Samverkan regionalt: Olofströms kommun samverkar med andra kommuner inom Gränslöst. Beslut om utbildning tas av skolans rektor.

Övriga kommuner: Sker enbart genom godkännande av skolans rektor.

Yrkesutbildningar

SFI, svenska för invandrare

Svenska för invandrare (SFI) är för dig som flyttat till Sverige och behöver lära dig svenska. Du får lära dig att förstå, tala och skriva svenska och lära dig hur det svenska samhället fungerar. Du är välkommen att söka till sfi om du bor i Olofström. Kurserna på SFI heter A, B, C och D. Vilken kurs du ska börja i beror bland annat på din utbildningsbakgrund och dina mål.

Vid anmälan blir du kallad av SFI-samordnaren. Det kan vara en viss väntetid innan kontakt sker. Skolan kontaktar alltid dig som söker.

SFI, svenska för invandrare

Yrkeshögskolan Syd Olofström

Vi bedriver yrkeshögskoleutbildningar (YH) inom olika områden. YH-utbildningar är fördelaktiga utbildningsalternativ som med stor säkerhet leder till jobb.

Yrkeshögskolan Syd Olofström

Kunskapsklivet

Genom Kunskapsklivet hittar du ett stort urval av vuxenutbildningar. Utbildningarna riktar sig till dig som vill läsa in behörighet till högre studier, komplettera din nuvarande utbildning, höja din yrkeskompetens eller skaffa kompetens inom ett helt nytt yrkesområde.

Kunskapsklivet är en regional samverkan mellan kommunerna inom Gränslöst.

Kunskapsklivet

Särskild utbildning för vuxna

Särvux vänder sig till dig som är 20 år eller äldre och som vill förbättra dina kunskaper på grundläggande och gymnasial särvux.

Särskild utbildning för vuxna

Besöksadress

Vällaregatan 30
293 24 Olofström

Kontakt

Expeditionen

Rektor

Annika Appelros

SYV-administratör

Josefine Broberg


Telefontider:

Måndag 14.00–16.00
Tisdag 13.00–14.00
Onsdag 13.00–14.00
Torsdag 9.00–10.00

Boka telefonmöte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SYV-administratör

Sandra Blomgren


SMS: 072-179 00 67

Telefontider:

Måndag 9.00–12.00
Tisdag 13.00–14.00
Onsdag 9.00–12.00
Torsdag 9.00–12.00

Publicerad: 3 september 2020

Uppdaterad: 15 juni 2022