Arbetscenter

Arbetscenter är till för dig som behöver extra stöd och hjälp för att komma ut i arbete eller studier.

Arbetscenter hittar du på Toffelvägen 4, 293 33 Olofström.

Återbruket

Öppettider

Tisdagar kl. 9.30–12.45
Fredagar kl. 9.30–12.00

Det kan förekomma avvikande öppettider.

Saker kan du lämna alla vardagar mellan kl. 8.00–15.00 på baksidan av Återbruket.

Återbruket har semesterstängt vecka 27-30.

Här kan du hitta alltifrån begagnade möbler, elektronik, vitvaror till husgeråd och byggmaterial. Du kan skänka begagnade saker som du själv inte längre har användning för, som någon annan istället kan ha nytta av. Inlämning av saker kan göras alla vardagar kl. 8.00-15.00. Kravet är att sakerna är i acceptabelt skick. I ett förbrukningssamhälle jobbar Återbruksboden för att återanvända, en persons skräp kan vara någon annans skatt!

Syservice

Syservice är en verksamhet där man i lugn och ro får växa som människa. Vi lagar kläder, syr och lägger upp gardiner, byter dragkedjor, syr nya saker som väskor, förkläden och kuddar med mera.

Skaparverkstad

Här målar, virkar, stickar, gjuter vi och vi gör även jul- och påskpynt.

Transport

Kör all mat från kommunens centralkök ut till samtliga skolor, dagis, äldreomsorg samt är behjälpliga med transporter till och från återbruket.

Snickeriet

Här tillverkar vi allt ifrån bänkbord till fågelholkar, verksamheten har fokus på språkpraktik för nyanlända.

Internservice

Internservice till kommunen i smått och stort. Vi sköter städning av rastplatser och kommunens badplatser. Diverse reparations-, målnings- och snickeriarbeten på kommunens vindskydd, landsbygdsstationer och kretsstationer. I mån av tid och personal hjälper vi även pensionärer som bor i kommunen.

Trädgårdshjälp

Arbetscenter på toffelvägen erbjuder via sin arbetsträning trädgårdshjälp. Vi klipper gräs och buskar, gör planteringar och röjer. Eller hämtar vi bara redan klippt trädgårdsavfall. Vi kan göra det mesta.

Denna hjälp utförs i mån av tid och resurser som varierar över tid. Vi gör dock alltid vårt bästa!

Vedbacken

Framtagning av ved till främst Blekingeleden och Kanotleden, vi sköter allt från trädfällning till uppsågning, klyvning och packning. Därefter transporterar vi ut veden till vandringslederna.

Vitvarudemonteringen

Demontering, sortering och återvinning av vitvaror och småelektronik. I mån av tid och personal även hämtning av uttjänta vitvaror och småelektronik. Vi delar och separerar på samtliga material som sedan återvinns.

Brännaregårdens café

Caféet är stängt tillsvidare. När det är öppet så lagar man här dagens lunch, bakar kakor och gör smörgåstårtor på beställning.

Nordenbergsskolans café

Här gör vi smörgåsar, sallader och olika bakverk för intern försäljning.

Kontakt

Enhetschef Arbetscenter

Jimmie Johansson

Publicerad: 29 januari 2021

Uppdaterad: 24 maj 2024