Kost och måltider

Om du inte klarar att laga din egen mat på grund av till exempel sjukdom, så kan du få huvudmålet levererat hem till dig. Det krävs då ett beslut enligt SoL (socialtjänstlagen).

Centralköket på Ekrydsplan lagar måltiderna som serveras till dig i särskilt boende, medan du som bor i ordinärt boende får hemkörd mat.

Ordinärt boende

Om du behöver hjälp med att få huvudmålet lagat när du bor hemma så levereras kyld i stället för varmhållen mat i portionsförpackningar. Kyld mat som sedan värms upp är en bra metod för att behålla alla näringsämnen i maten.

Under en 7-dagars period har du 14 rätter att välja mellan. Du väljer själv vid vilken tidpunkt du önskar äta.

Den kylda maten levereras varje vecka av måltidsservice och maten har en hållbarhet som sträcker sig längre än den period den avser. Personalen som levererar maten går igenom om det finns mat kvar innan ny mat sätts in i kylen. Vid behov av exempelvis värmning av maten krävs ett beslut från en biståndshandläggare.

Särskilt boende

Här ingår helkost vilket innebär att du har alla måltider. Din måltid kan du äta i din lägenhet eller i gemensamhetsutrymme/matsal.

Matsedel

Här hittar du matsedeln för Socialförvaltningen.

Matsedel vecka 19 till vecka 25 Pdf, 3.8 MB. (Pdf, 3.8 MB)

Matsedel vecka 26 till vecka 32 Pdf, 3.8 MB. (Pdf, 3.8 MB)

Matsedel vecka 33 till vecka 39 Pdf, 3.8 MB. (Pdf, 3.8 MB)

Det oroliga läget i Europa gör att vi har problem att få fram vissa livsmedel från våra grossister i de volymer som vi önskar. Detta påverkar matsedeln och gör att vi vissa dagar på ett, eller flera, serveringsställe tvingas ändra i matsedeln med kort varsel.

Kontakt

Socialförvaltningen
Telefon: 0454-932 10
E-post: sn@olofstrom.se

Publicerad: 12 september 2020

Uppdaterad: 23 maj 2022