Kost och måltider

Om du inte klarar att laga din egen mat på grund av till exempel sjukdom, så kan du få huvudmålet levererat hem till dig. Det krävs då ett beslut enligt SoL (socialtjänstlagen).

Centralköket på Ekrydsplan lagar måltiderna som serveras till dig i särskilt boende, medan du som bor i ordinärt boende får hemkörd mat.

Ordinärt boende

Om du behöver hjälp med att få huvudmålet lagat när du bor hemma så levereras kyld i stället för varmhållen mat i portionsförpackningar. Kyld mat som sedan värms upp är en bra metod för att behålla alla näringsämnen i maten.

Under en 7-dagars period har du 14 rätter att välja mellan. Du väljer själv vid vilken tidpunkt du önskar äta.

Den kylda maten levereras varje vecka av måltidsservice och maten har en hållbarhet som sträcker sig längre än den period den avser. Personalen som levererar maten går igenom om det finns mat kvar innan ny mat sätts in i kylen. Vid behov av exempelvis värmning av maten krävs ett beslut från en biståndshandläggare.

Särskilt boende

Här ingår helkost vilket innebär att du har alla måltider. Din måltid kan du äta i din lägenhet eller i gemensamhetsutrymme/matsal.

Matsedel

För att ta del av veckans matsedel, besök Matilda Menys webbplats:

Länk till matsedel Länk till annan webbplats.

Vill du hellre se matsedel som pdf följer du länkar nedan

Matsedel vecka 22 till vecka 34 Pdf, 7.6 MB.

Matsedel vecka 35 till vecka 47 Pdf, 7.6 MB.

Det oroliga läget i Europa gör att vi har problem att få fram vissa livsmedel från våra grossister i de volymer som vi önskar. Detta påverkar matsedeln och gör att vi vissa dagar på ett, eller flera, serveringsställe tvingas ändra i matsedeln med kort varsel.

Kontakt

Socialförvaltningen


Besöksadress:
Olsgatan 2b

Postadress:
Socialkontoret Box 302
293 24 Olofström

Publicerad: 12 september 2020

Uppdaterad: 19 juni 2024