Aktiviteter, hälsofrämjande seniorliv

Alla människor åldras naturligt, och det är möjligt att skjuta upp eventuella framtida funktionsnedsättningar genom hälsofrämjande aktiviteter som stärker och utvecklar det friska.

Deltagande i olika aktiviteter samt att ta del av information och utbildningar är några saker som kan möjliggöra ett hälsosamt åldrande.

Ett hälsofrämjande och aktivt seniorliv innebär att du bevarar de styrkor som du redan har och att du stärker och utvecklar resurser som hjälper dig att leva ett välmående seniorliv.

Varmt välkommen att delta i aktiviteterna.

Behöver du hjälp till aktiviteten kan du ansöka om ledsagare via kommunens biståndhandsläggare.

Ledsagning

Aktiviteter våren 2023

Här hittar du övergripande information om olika aktiviteter för dig som senior. När du hittat något som intresserar dig kan du läsa mer om aktiviteten i vår evenemangskalender och på vår facebooksida. Där hittar du även datum och tider. Det kan komma tillfälliga aktiviter som inte publiceras på sidan utan enbart i evenemangskalendern. Så håll gärna utkik där.

Evenemang, visitolofstrom.se Länk till annan webbplats.

Seniorer i Olofströms kommun, Facebook Länk till annan webbplats.

Senior sport club

Vi träffas och tränar tillsammans utifrån var och ens villkor och förmågor. Det är en gemensam mötesplats där vi bevarar, stärker och utvecklar våra förmågor kroppsligt, mentalt och socialt för gott välbefinnande, utifrån var och ens förutsättning. Efter träningspasset på Holje gym, finns möjligheter att fika tillsammans på Holjebadets café.

Vimmel för seniorer och stöttande anhöriga

Ge dig själv en vitaminkur i socialt välbefinnande och kom till våra populära vimmelträffar. En mötesplats nära dig ute i den friska luften. Social gemenskap stärker vår hälsa och vårt välmående, vi hoppas ett besök hos oss kan ge dig lite extra energi och glädje.

Sittgympa

Träningsformen som gör det möjligt för alla att träna, utövas både sittande och stående. Den innehåller rörlighetsträning, balans och styrkeövningar samt avslappning. Du utgår från dina möjligheter. Efter träning har du möjlighet till en social samvaro med fika. En aktivitet som skapar välmående både för kropp och själ.

Promenera med Lena

Vi promenerar tillsammans och gör några stopp för att träna kroppen t ex med rörlighets- eller styrketräningsövningar. Vi går mellan 1-2 km. Du behöver ingen särskild utrustning mer än ett par bra skor att promenera i och såklart kläder efter väder. Övningarna anpassar du efter dina möjligheter.

Promenadrundor med tipsfrågor

Frisk luft och rörelse är en viktig del för vår hälsa. Både kropp och ”knopp” stimuleras när vi rör oss så varför inte kombinera din promenad med att lösa lite tipsfrågor.
Du finner nio frågor utplacerade runt Södra sund – start Aniaraparken i Olofström, i centrala Jämshög - start Medborgarhuset och runt Tulseboda Brunnspark – start Södersjön i Kyrkhult. De rätta svaren finner du på de två avslutande skyltarna. Nya frågorna byts ut kontinuerligt.

Digital mötesplats för seniorer och stöttande anhöriga.

Vi startar med gemensam fika i ett digitalt ”fik@rum”, så förbered din ”gofika” innan du går in på mötesplatsen. Vi intar vårt eftermiddagskaffe och pratar om allt möjligt eller något speciellt tema.

Du behöver ha tillgång till en surfplatta, smartphone eller en dator för att kunna delta. Skicka in din intresseanmälan till marie.olofsson@olofstrom.se eller till lena.persson@olofstrom.se.

GPS-Tipspromenad

Digital tipspromenad där du kan gå själv eller gå tillsammans med din närstående. Mer information hittar du i dokumentet GPS-tipspromenad. Pdf, 173.3 kB.

På följande platser finns GPS-tipspromenader

  • Blåsegyl
  • Jämshög med start vid ICA
  • Tulseboda brunnspark i Kyrkhult
  • PrÅmenaden i centrala Olofström med start i Aniaraparken.

Kontakt

Seniorkonsulent

Publicerad: 12 september 2020

Uppdaterad: 17 februari 2023