Guide

För att logga in till Olofströms Kommuns interna nät krävs att du är registrerad som användare i kommunens datornät.

Om du möts av bild för val av inloggningsmetod väljer du Webbdosa.

Fönster där du uppmanas att välja inloggningsmetod: Webbdosa eller SMS-kod

Steg för steg

När du får upp inloggningssidan möts du av ett inloggningsfönster. Du loggar in med samma användarnamn och lösenord som när du loggar in i nätet på din arbetsplats i kommunen eller som elev i skolan. Är du extern användare har du inloggningsuppgifter när du registrerades som användare. För att öka säkerheten skall du se till att ditt lösenord alltid innehåller siffror när du byter lösenord.

  1. Skriv in ditt användarnamn i fältet. Har du siffror i användarnamnet skriver du in dessa med tangentbordet.
  2. När du fyllt i användarnamnet skall du ange ditt personliga lösenord. Här skriver du in samtliga bokstäver och specialtecken med tangentbordet, precis som när du loggar in på en datorarbetsplats, men siffrorna i lösenordet måste anges genom att klicka med musen på siffrorna i nummerdosan.

När du skrivit in användarnamn och lösenord klickar du på Logga in i nummerdosan (eller trycker på Enter på tangentbordet) och blir inloggad i Olofströms Kommun där du möts av de resurser du har behörighet till.

Att man måste ange siffrorna i lösenordet genom att klicka med musen är på grund av säkerhetsskäl. Om din dator har virus eller liknande är det svårare att snappa upp ditt lösenord.

Fönster ange användarnamn och lösenord

Publicerad: 22 februari 2021

Uppdaterad: 17 februari 2023