Semestervikariat 2024, inom vård och omsorg

Socialförvaltningen

Heja Olofström! 

Olofströms kommun ska verka och ge bra service åt kommuninvånarna. För att kunna ge den service som kommuninvånarna förväntar sig är medarbetarna vår främsta resurs. Engagerade och delaktiga medarbetare som vågar prova nya saker och som strävar efter en bra kvalité gör Olofströms kommun till en attraktiv kommun som man vill bo i, verka i och besöka. Med en öppen och tydlig kommunikation skapar vi tillsammans ett bra arbetsklimat som lyfter välmående på arbetsplatsen. Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande.

Välkommen till Olofström!

Arbetsbeskrivning

Omvårdnadsarbete och serviceuppgifter inom äldreomsorgen.

Ge stöd till personer med olika funktionsnedsättningar inom funktionsstöd.

Några exempel på uppgifter som kan ingå i arbetet:

- omvårdnadsuppgifter såsom personlig omvårdnad och personlig hygien – till exempel hjälpa till vid toalettbesök eller att ta en dusch
- städning, tvätt samt viss matlagning
- stötta vid lyft och förflyttningar
- skapa trygghet och stötta till ett självständigt liv
- dokumentera i journalsystem mm

Hemtjänst

I tjänsten ska du hjälpa personer med varierande omvårdnadsbehov i det egna hemmet. Arbetsuppgifterna innefattar omvårdnadsinsatser och delegerade HSL-insatser, samt serviceinsatser.

B-körkort är ett krav.

Personlig assistans

Personlig assistans är en insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Som stödassistent/stödbiträde är din arbetsuppgift att stärka individens möjligheter att leva ett självständigt liv. Stödja och handleda individen i det dagliga livet, personlig omvårdnad och möjliggöra en stimulerande fritid.

Funktionsstöd

I din roll ger du stöd till personer med psykisk ohälsa och ditt arbete utgår alltid från individens beslut från handläggare och genomförandeplanen. Det innefattar t.ex. arbetsuppgifter som kontaktansvarig, motivationsarbete, stödsamtal, dagliga aktiviteter, dokumentation och uppföljning av individens mående och genomförandeplan.

Stödinsatserna ska främja integritet och delaktighet och utföras med respekt för individens självbestämmande.

Inom området funktionsstöd finns enheter så som LSS- och SoL boende, servicebostäder, daglig verksamhet, socialpsykiatri och arbete med barn med funktionsnedsättning.

Särskilt boende

Arbetet innebär att som en del av teamet ansvara för att ge vård och omsorg med god kvalitet utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du behöver klara av att möta många olika individer med individuella behov och önskemål.

Arbetsuppgifterna innefattar omvårdnadsinsatser beviljade enligt SoL, och delegerade HSL-insatser.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid. Du som inte har någon av de angivna utbildningarna men är intresserad av att arbeta med människor är också välkommen att söka.

För att vara aktuell för ett vikariat hos oss måste du ha fyllt 18 år.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och kommunikation, det är därför viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig väl i svenska språket i tal och skrift.

Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som trivs i en roll där du är lyhörd för att kunna ge stöd och vård utifrån individens behov. Du har ett engagemang för att hjälpa människor, är flexibel och vill erbjuda livskvalitet till våra individer.

B körkort kan krävas inom vissa verksamheter.

Anställningsform

Timanställning upp till 12 veckor under perioden 2024-06-03 – 2024-08-25.

Arbetstiderna varierar mellan dag- kväll- och nattetid under vardagar och helger.

 

Dokument du behöver
Du behöver uppvisa ett personbevis från Skatteverket i samband med anställning. För att få arbeta inom vissa av våra verksamheter kan du behöva uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Beställ gärna dessa utdrag i förväg! Tänk även på att ha med relevanta betyg och intyg till intervjutillfället.

 

Belastningsregister
Utdraget finns att beställa via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

 

Personbevis
Personbeviset beställer du från Skatteverket: https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/bestallpersonbevis.4.18e1b10334ebe8bc80003671.html.
Beviset skall vara till arbetsgivare för anställning.

 

Arbetstillstånd
För att få arbeta inom Olofströms kommuns verksamheter krävs att du har rätt att arbeta i Sverige, antingen genom ett svenskt medborgarskap eller genom ett medborgarskap i ett EU/EES-land eller Schweiz. Alternativt att du har ett giltigt uppehållstillstånd och/eller arbetstillstånd.

Om du blir aktuell för intervju kommer vi att fråga dig om din rätt att arbeta i Sverige. Läs mer om tillstånd att arbeta i Sverige på https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/arbeta-i-sverige/tillstand-att-arbeta

 

Rekrytering sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

I länken nedan finns samlad information kring de viktigaste förmånerna som finns i kollektivavtalet som vi har i Olofströms kommun. Informationen handlar om bland annat semester, lön och ersättningar, föräldraledighet, försäkringar, kompetensutveckling och pension.

Säg hej till ditt kollektivavtal!

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

AnställningsformSommarjobb/Säsongsanställning
AnställningsformHeltid/Deltid
Antal lediga befattningar200
Sysselsättningsgrad4-12 veckor%
OrtOlofström
LandSverige
Referensnummer2023/102
Kontakt Johan Hemmendy, 045493135
Facklig företrädare Kommunal sydost sektion Olofström, 010-4427910
Publicerat2023-12-15
Sista ansökningsdag2024-05-05