Nu släpps filmen om Harry Martinson

Upptakten inför Harry Martinsonjubileet 2024 har börjat. Torsdagen den 4 maj släpps filmen om hans liv. Samma dag kommer författaren och litteraturvetaren Johan Svedjedal till Jämshög för att föreläsa om den nya biografin om Harry Martinson.

Porträtt på Harry Martinsson och texten Harry Martinson från sockenbarn till nobelpristagre

Jubileumsfirande planeras nästa år

Nästa år planeras jubileumsfirande av Harry Martinson som skulle fyllt 120 år den 6 maj 2024. Då är det också 50 år sedan han tog emot Nobelpriset i litteratur. Vi kommer att avslöja mer om programplaneringen till hösten. Men redan nu, inför den 119:e födelsedagen, släpps filmen ”Från sockenbarn till Nobelpristagare” som tagits fram i samarbete mellan Region Blekinge, Olofströms kommun och Filmregion Sydost. Filmen släpps på Biblioteksutveckling Blekinge Kronobergs Youtubekanal där den blir tillgänglig för allmänheten.

Från sockenbarn till Nobelpristagare Länk till annan webbplats.

Samma dag, den 4 maj kl:18.00 presenteras Johan Svedjedals nya biografi ”Min egen elds kurir - Harry Martinsons författarliv” som speglar en av den svenska litteraturens världsförfattare och ett fascinerande författarliv som började i Blekinge och Jämshögs socken. Föreläsningen äger rum på Jämshögs folkhögskola. Du bokar plats på Olofströms bibliotek via biblioteket@olofstrom.se eller telefonnummer 0454-936 00.

Under lördagen den 6 maj, som är Martinsons födelsedag, kan du även se filmen i Harry Martinsonrummet på Olofströms bibliotek under bibliotekets öppettider.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 4 maj 2023

Uppdaterad: 19 juni 2023