Engagemanget för barn och unga ska hyllas

Förra året blev Isabel och Thea utsedda till Olofströms kommuns ungdomsledare. Nu är det återigen dags att nominera Årets ungdomsledare.

Årets ungdomsledare 2022 Isabell Rosenberg och Thea Lewis

En del i barn och ungas fritid

Föreningslivets engagemang för barn och ungdomsverksamhet är inspirerande och hälsofrämjande. Barn och unga är en viktig del i föreningarnas framtid och som ledare är du med och möjliggör att barn och unga i Olofströms kommun får en aktiv fritid och social gemenskap. Det engagemanget hyllas årligen i form av utmärkelsen Årets ungdomsledare.

Några som är engagerade är förra årets pristagare Isabel Rosenberg och Thea Lewis, fotbollstränare i Jämshögs IF. Isabell och Thea är tränare för ett pojklag födda 2014 och 2015. De började med att hjälpa till vid träningar för att sedan få bli tränare för mindre barn. I 1,5 år har de varit fotbollstränare för pojklaget de har idag. När Isabel och Thea fick ta emot utmärkelsen Årets ungdomsledare förra året, fick de även ta emot jubel från klubben.

Vad betydde utmärkelsen för dig?

Jag kände att jag blev uppskattad för det jag gör och att jag gör något bra, säger Isabel Rosenberg.

Vad är det bästa med att vara tränare?

Att se varje individ utvecklas och hur de utvecklas på olika sätt, säger Thea Lewis.

Dags att nominera 2023 års ungdomsledare

Nu behöver vi din hjälp! Skicka in en nominering, ett tips på en person som du tycker förtjänar att uppmärksammas för hens ideella arbete.

Villkor för att få stipendium:

  • Personen ska vara verksam inom en Olofströmsförening med ungdomsverksamhet
  • Personen ska ha utfört ett förtjänstfullt arbete inom föreningens ungdomsarbete, antingen som ledare eller som ledamot i styrelse eller kommitté. Arbete under det senaste året kommer att värderas högre.
  • Styrelse i förening föreslår en eller flera kandidater till stipendiet.

Du har fram till den 29 februari att skicka in din nominering

Årets ungdomsledare

Rekommenderat för dig

Publicerad: 17 januari 2024