Elever involverade i rekrytering- och utbildningsmässan

Det är återigen dags för rekrytering- och utbildningsmässan i Olofström med runt 40 utställare. Även i år är eleverna från evenemangskursen på Nordenbergsskolan involverade.

Två unga personer i arbetskläder

Chans att träffa framtida arbetsgivare

Mässan vänder sig främst till dig som är arbetssökande eller ungdom och på jakt efter nya kontakter inom arbetsmarknaden. Under mässan kommer mer än 40 utställare inom olika branscher att finnas på plats. Det är allt från arbetsgivare inom vård och omsorg, handel till industri. På plats kommer du ha möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare, bilda nätverk och kunna söka sommarjobb. Företagen kommer framöver att behöva rekrytera personal med rätt utbildning och kompetens på olika nivåer, allt från gymnasiets yrkesprogram, arbetsmarknadsutbildningar, yrkeshögskola och utbildningar på högskole- och universitetsnivå.

Besökarna kommer att ha möjlighet att gå på speedintervjuer på mässan hos arbetsgivare, Maxi och Olofströms kommun.

Ungdomar är med och arrangerar mässan

Även i år är elever i evenemangskursen på Nordenbergsskolan med i årets genomförande av mässan. De har hjälpt till i planeringsarbetet, ta fram inbjudan och skyltat upp på plats för att det ska vara enkelt att hitta till respektive utställare.

Det arbetet ungdomarna gjorde förra året var till stor hjälp för oss och mycket uppskattat av utställarna och besökarna. Så vi är oerhört tacksamma att de kommer stötta oss i det arbetet även detta år, säger Cecilia Leanderson, Samordnare AME på Olofströms kommun.

Under mässan kommer eleverna att agera mässvärdar för både utställare och besökare. De kommer även att hålla i en tipsrunda och till slut utvärdera hela evenemanget.

Rekrytering- och utbildningsmässan arrangeras den 13 februari kl. 10- 13 på Kulturhuset, fd. Folkets Hus, i centrala Olofström.

Evenemanget arrangeras av Olofströms kommun och arbetsförmedlingen. Kyrkhults sparbanks Utvecklingsstiftelse är en samverkanspart till årets mässa.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 22 januari 2024

Uppdaterad: 22 januari 2024