Olofströms kommun delar ut ljus inför Earth Hour

Du som kommuninvånare kan hämta ett ljus på biblioteken i Olofström inför earth hour den 23 mars. Utdelningen av ljus är en uppmaning att släcka lamporna i ditt hem för att bidra till positiv effekt för världen.

Fyra vita kronljus med text på om earth hour.

Så blir du en del av världens största miljömanifestation

Varje år deltar hundratals miljoner människor världen över i Earth Hour, världens största miljömanifestation. Vill du också agera för planeten, klimatet och den biologiska mångfalden? Du kan delta på olika sätt. Ett sätt är att släcka dina lampor i ditt hem under en timme den 23 mars. I samband med Earth Hour den 23 mars delar Olofströms kommun ut kronljus till dig som invånare, som en uppmaning att släcka lamporna.

Genom att göra något är du med i världens största miljömanifestation och tillsammans med miljoner människor minskar du klimatpåverkan på vår jord.

Ljusen finns att hämta på följande platser:

  • Biblioteken i centrala Olofström och Jämshög
  • Medborgarcenter, kommunhuset
  • Socialens reception

Klimatfrågan är inte enbart en politisk fråga, det är en existentiell fråga. Därför är det viktigt att vi alla bidrar till att minska våra klimatutsläpp för att nå klimatmålen. Så passa på att släcka lyset och delta under den största globala manifestationen för klimatet, säger Karoline Mattson, miljösamordnare på Olofströms kommun.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 11 mars 2024